🌏 Plastic soep wordt WEL zo heet gegeten als ze wordt opgediend 🌏

We hoorden het al vaker. Plastic heeft een negatieve invloed op ons milieu. Zowel de productie als de verwerking wegen zwaar door op onze leefwereld. Deze week alleen al verschenen er 2 resultaten van onderzoeken naar de de invloed van plastic op klimaat en dieren. Spoiler: Het is niet goed!

Enerzijds komt WWF naar buiten met een schrijnend rapport over prachtige zeedieren die -niet zo stilletjes aan- uitsterven door verstrikking in netten, plastic afval en aanvaringen met boten.

Anderzijds komt onderzoekscentrum Stockholm Resilience Centre, met een zo mogelijks nog dramatischer onderzoek. De totale massa aan plastic is nu groter dan die van levende zoogdieren.

Ons groene hart breekt telkens weer bij het lezen van deze artikels. Dit is een van de hoofd redenen waarom Little Lily’s is opgericht. Plastic is nu eenmaal een product die in veel gezinnen deel uit maakt van het dagelijkse leven en precies daar willen wij, samen met jullie het verschil maken.

Door enkele producten in -wegwerp- plastic te vervangen kunnen we dagelijks het verschil maken. We hoeven niet te wachten op een nationaal verbod op plastic zoals de plastic zakjes en rietjes. Wij kleine consumenten maken samen een groot verschil. Op een toegankelijke en eenvoudige manier stap voor stap naar een duurzamere wereld, dat is waar we bij Little Lily’s voor staan!

Benieuwd hoe jij een steentje kan bijdragen aan het welzijn van onze mooie wereld en al zijn bewoners? Hier onder geven we alvast enkele voorbeelden van artikelen die bij ons te koop zijn. Vergeet echter ook niet, je hoeft niet steeds nieuwe producten te kopen om ecologischer te leven. Het recycleren van de producten die je hebt, zorgt ook voor een kleinere afvalberg.

Ecologische alternatieven voor -wegwerp- plastic?

Klik even op de artikelen om deze en nog veel andere te bekijken op onze webshop. Dit is nog maar een kleine greep uit ons -steeds uitbreidende- assortiment. We gaan steeds opzoek naar nieuwe duurzame artikelen om het dagelijkse ecologischer te maken.

Samen gaan we op weg naar een groenere toekomst waarbij de oceaan bestaat uit water en soep alleen nog in ons bord belandt!

Duurzame groet

🌿Team Little Lily’s🌿

Geef een reactie

Deze website kan gebruik maken van cookies. Door te accepteren ga je hiermee akkoord.  Meer info