Hoe lanoliseer ik mijn wolbroekjes?

Een wolbroekje lanoliseren, het lijkt een groot werk maar het meeste werk bestaat uit geduld hebben en wachten tot je wolbroekje droog is.

Hoe doe je dit nu precies? Hieronder geef ik jullie de manier mee waarvan ik zelf het meest tevreden ben.

Voor ieder wolbroekje die je lanoliseerd neem je een koffie lepel lanoline.
Dit los je op in een bodempje warm water samen met een klein beetje babyshampoo of wolwasmiddel (dit om dat de olie en het water mooi met elkaar te doen mengen).

Daarna vul je de emmer aan met handwarm water.
Doe de wolbroekjes binnenstebuiten en leg ze in het water (alle wolbroekjes moeten volledig onder water zitten).

Nu is het een kwestie van af en toe de wolbroekjes te ‘knijpen’ zo dat het water/ lanoline mengsel goed opgenomen wordt. Dan volgt het wachten, als je kan is het ideaal de broekjes een volledige nacht te laten weken (je hoeft zeker niet op te staan ’s nachts om te ‘knijpen’ hoor 😉).

De eerste keer dat je een nieuw wolbroekje lanoliseerd wordt er aangeraden om dit 3x te doen na elkaar, dit hoeft dan ook geen 3 volledige nachten te zijn, het is gewoon belangrijk dat je een vers mengsel maakt en de broekjes er dan terug instopt. 

Hierna hoef je dit natuurlijk enkel maar 1 maal te doen als je je broekje gewassen hebt.

Na het lanoliseren rol je de broekjes op tussen een badhanddoek. Zo is er al veel van het overtollige water weg en leg je ze liggend te drogen.
De broekjes mogen zeker wat ‘vettig’ aanvoelen. Dit betekend dat ze zeer goed gelanoliseerd zijn. Dit is ook niet erg voor de baby, die krijgt er een zacht huidje van

Heeft u nog vragen rond het lanoliseren? Aarzel dan niet om ons te contacteren of om langs te komen in de winkel.

Duurzame groet

🌿Team Little Lily’s🌿

Geef een reactie

Deze website kan gebruik maken van cookies. Door te accepteren ga je hiermee akkoord.  Meer info