Hoe was ik de luiers

Luiers wassen, het is kinderspel! 

In deze blog deel ik jullie mijn wasroutine, deze werkt al bijna 5 jaar voor ons gezin. 

Let er op dat je voor het wassen zorgt dat de luiers open zijn (niet oprollen) en dat indien de luiers klittenband hebben de wastabs dicht zijn, dit voorkomt snelle slijtage.

Eerst doe ik een korte was op 20 graden, het is belangrijk om luiers koud te spoelen om de urine weg te spoelen. Bij deze spoelwas/ kort wasprogramma voeg ik een kleine hoeveelheid wasmiddel en een eetlepel blauwe biotex toe.

Hierna worden de luiers gewassen op een katoen programma op 60 graden met extra spoelen. Het is belangrijk dat luiers gewassen worden met veel water, het is dus geen goed idee om een eco programma te gebruiken. 

Bij dit programma voeg ik wasmiddel toe gedoseerd voor bevuilde was en 2 eetlepels blauwe biotex.

Na het wassen kunnen de binnen luiers en boosters in de droogkast. De overbroekjes en all in one luiers drogen op het wasrek.

Wat nog belangrijk is om te weten is dat er tot op heden jammer genoeg nog geen eco alternatieven sterk genoeg zijn om luiers mee te wassen. Dit gaat dan over wasnoten, klimop, eco egg,…

Was luiers ook nooit met wasverzachter (verminderd de absorptie) of met bleekmiddelen ( slecht voor de luiers).

Vlekken in je luier ? Als je luiers na het wassen proper ruiken, maar wel nog vlekken bevatten is dit waarschijnlijk enkel kleurstof en doet dit niet af aan de schoonheid van je luiers,  stoort de vlek je ? Dan kan je deze wel goed verwijderen door de luiers nat in de zon te leggen. Maak de vlek telkens terug nat tot de vlek verbleekt is.

Heb je nog vragen over het wassen van luiers? Stuur ons zeker een berichtje of mail. We helpen je graag verder.

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Deze website kan gebruik maken van cookies. Door te accepteren ga je hiermee akkoord.  Meer info