Hoe was ik de luiers?

Luiers wassen, het is kinderspel! 

In deze blog deel ik jullie mijn wasroutine.
Deze werkt al bijna 5 jaar voor ons gezin. 

Let op dat je voor het wassen er voor zorgt dat de luiers open zijn (niet oprollen). Indien de luiers klittenband hebben, sluit de wastabs. Dit voorkomt snelle slijtage van de luier.

Ik start met een korte was op 20 graden. Het is belangrijk om luiers koud te spoelen, zo kan de urine weg spoelen. Bij dit kort wasprogramma voeg ik een kleine hoeveelheid wasmiddel en een eetlepel blauwe biotex toe.

Hierna worden de luiers gewassen op een katoen programma op 60 graden met extra spoelen. Het is belangrijk dat luiers gewassen worden met veel water, het is dus geen goed idee om een eco programma te gebruiken. 

Bij dit programma voeg ik wasmiddel toe gedoseerd voor bevuilde was en 2 eetlepels blauwe biotex.

Na het wassen kunnen de binnen luiers en boosters in de droogkast. Wij gebruiken het droog-ei om de droogtijd te verkorten. De overbroekjes en all-in- one luiers drogen op het wasrek.

Spijtig genoeg vonden we nog geen ecologisch alternatief die sterk genoeg is om de luiers te wassen. We blijven dit zeker verder onderzoeken!

Was de luiers nooit met wasverzachter, dit zorgt er voor dat het absorptievermogen minder wordt. Behandel ze ook niet met bleekmiddelen.

Vlekken in je luier ? Als je luiers na het wassen proper ruiken, maar wel nog vlekken bevatten is dit waarschijnlijk enkel verkleuring. Dit doet niet af aan de schoonheid van je luiers. Stoort de vlek je? Je deze verwijderen door de luiers nat in de zon te leggen. Maak de vlek telkens terug nat tot ze verbleekt is.

Heb je nog vragen over het wassen van luiers? Stuur ons zeker een berichtje of mail. We helpen je graag verder.

Geef een reactie

Deze website kan gebruik maken van cookies. Door te accepteren ga je hiermee akkoord.  Meer info